Aantal inwoners van Diemen groeit door nieuwbouw.
Aantal inwoners van Diemen groeit door nieuwbouw.

College zet in op lastenverlichting

Politiek

DIEMEN - Het college van B en W zet voor de begroting 2017 in op lastenverlichting. Dit zegt wethouder van Financiën Lex Scholten (PvdA).

Zo stelt het college voor de reclamebelasting af te schaffen, dat is gunstig voor ondernemers. Ook de afvalstoffenheffing kan wat het college betreft omlaag, net als de hondenbelasting.

Positief
Scholten geeft aan dat het financiële perspectief er voor de periode 2017-2020 goed uitziet. Het structurele saldo is voor de periode 2017-2020 ruim positief, schrijft Scholten in de aanbiedingsbrief aan de gemeenteraad.  Dit is onder meer het gevolg van bouwprojecten als Plantage De Sniep, Campus Diemen Zuid en Holland Park

Grote projecten
Het college van B en W wil voor 2017 geen grote uitgaven doen voor nieuw beleid. Wel wordt een aantal zaken die in gang zijn gezet verder uitgewerkt. De komende jaren staan er in Diemen diverse grote projecten op de agenda. Hiermee is rekening gehouden in de meerjarenbegroting. De spoorwegovergang bij het station in het centrum wordt vervangen door een tunnel en er zijn plannen om sociale huurwoningen te bouwen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant