Afbeelding

Stichting Welzijn Diemen: steeds meer activiteiten

Politiek

DIEMEN - De Stichting Welzijn Diemen (SWD) organiseert steeds meer activiteiten. Medewerkers, stagiaires en vrijwilligers zijn in de diverse wijken van Diemen actief en organiseren activiteiten die op verschillende doelgroepen zijn gericht.

In het DiemerNieuws geeft directeur Arie van 't Hoog informatie over de stand van zaken.

Nog maar enkele jaren geleden was de SWD een zorgenkindje van de gemeente Diemen. De financiële situatie was uiterst zorgwekkend en het was nog maar de vraag of een faillissement kon worden voorkomen. De gemeente en het bestuur van de stichting wisten het onheil af te wenden. Er werd een nieuwe start gemaakt, waarbij de gemeente en het bestuur van de stichting afspraken maakten over de financiën en de activiteiten. De nieuwe directeur Arie van 't Hoog, de medewerkers, stagiaires en vele vrijwilligers zetten de schouders eronder. Tijdens de presentatie van het jaarverslag over 2015 kon Van 't Hoog mooie zwarte cijfers tonen.  

SWD organiseert activiteiten voor allerlei groepen inwoners van Diemen. Een aantal voorbeelden: Diemenvoorelkaar (voorheen Wonen Plus), het maandelijkse Zondagmiddagpodium in De Schakel en (ambulant) jongerenwerk. Voor de jeugd zijn er bijvoorbeeld de naschoolse activiteiten zoals talentontwikkeling en sportactiviteiten, waarbij wordt samengewerkt met plaatselijke (sport)verenigingen. De buurtsportcoaches organiseren ook andere sportactiviteiten zoals toernooien en evenementen, waaronder de mini-Olympische Spelen die enkele weken geleden plaatsvonden in Diemen-Zuid en de Winterspelen die in december 2015 voor de tweede keer werden gehouden.

In Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid vinden steeds meer activiteiten plaats. "Huis van de Buurt 't Kruidvat is een pilot. De gemeente wilde dat er in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in Diemen een plek is waar mensen voor allerlei vormen van ondersteuning binnen kunnen lopen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant