Afbeelding

Komst middelbare school steeds reëler

Politiek

DIEMEN - Een middelbare school in Diemen. Het is al jaren de ambitie, maar nu lijkt het er steeds meer op dat er een reële kans is dat zo'n school er ook komt.

Gesprekken met de Open Scholengemeenschap Bijlmer (OSB), de gemeente Amsterdam en de Stichting Spirit Basisscholen hebben geleid tot concrete ideeën.

Onderzoek
Dit najaar komt er een onderzoek om te peilen wat ouders van kinderen in groep 7 en 8 in Diemen van deze ideeën vinden.

Agoraschool
Voor de zomer was al duidelijk dat het vrijwel onmogelijk is om in Diemen een brede school, met vmbo/mavo, havo en vwo, te stichten. Maar een nevenvestiging van een school uit de regio met een vernieuwend onderwijsconcept zou wel kans maken. De OSB wil onderzoeken of het mogelijk is in Diemen een nevenvestiging te stichten met onderwijs volgens het Agoraconcept. Op een Agoraschool wordt gewerkt in groepen leerlingen van verschillende niveaus, waarbij de persoonlijke aandacht van leerlingen vooropstaat.

Middleschool
Ook de Stichting Spirit Basisscholen, met twee eigen basisscholen in Diemen en een samenwerking in de Kersenboom met Stichting OOP, ziet mogelijkheden. Spirit denkt dan aan een 'middleschool', waarin leerlingen pas na drie jaar ongedeelde brugklas, in een doorgaande leerlijn van 4 tot en met 15 jaar, een schoolniveau kiezen voor het vervolg van hun voortgezet onderwijs.

Belangrijkste vraag voor de wethouder is nu: Wat willen de ouders in Diemen?

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant