Afbeelding

Verdachte heeft aansteken brand Rode Kruislaan bekend

Politie

DIEMEN - Volgens het Openbaar Ministerie heeft Gilermo I. bekend dat hij een van de twee mannen is die de brand in de flat aan de Rode Kruislaan 19 juli vorig jaar heeft aangestoken, meldt AT5. Vandaag diende de eerste pro-formazitting tegen een van de drie verdachten van het aansteken van de brand in de studentenflat, zijn zus Simona I.

Gilermo I. zou gezegd hebben dat 'de bal nu bij de anderen ligt'. Wie dat zijn, wil hij niet zeggen maar volgens het OM is dat duidelijk: Gilermo's zus Simona en medeverdachte Rachid V.. Gilermo I. moet donderdag verschijnen voor de voortzetting van zijn pro-formazitting, Rachid V. voor zijn eerste pro-formazitting.

Verzekering
Het OM is ervan overtuigd dat Simona heeft geprobeerd de verzekering op te lichten. Ze was de nacht van de brand niet thuis maar deed de volgende dag al meteen aangifte van de brand. De aangifte was nodig om de schade bij de verzekering te kunnen claimen. "Maar enkele spullen zijn wonderwel aan de vlammen ontsnapt. Deze zijn vervolgens wel aanwezig in haar nieuwe huis", aldus het OM volgens AT5. De vrouw zwijgt nog in de zaak.

Fatale brand
Bij de brand op 19 juli vorig jaar kwam de 27-jarige David Swart om het leven. Zijn vriendin en nog een tweede slachtoffer raakten zwaargewond als gevolg van de brand. Het OM zei in november hoog in te zetten: "Als gevolg van het handelen van verdachte is er iemand overleden. En laten we niet de zwaargewonden vergeten, één van hen is voor altijd blind aan één oog."

Uit de krant