Vooral uit fietsenstallingen bij de stations worden de laatste tijd vaak fietsen gestolen.
Vooral uit fietsenstallingen bij de stations worden de laatste tijd vaak fietsen gestolen.

Fietsendieven direct gepakt

Politie

DIEMEN - Een slecht weekend voor de fietsendieven in Diemen, schrijft de politie Diemen Ouder-Amstel. Tweemaal werd een fietsendief op heterdaad betrapt en aangehouden.

De politie merkt dat er de laatste tijd veel fietsen worden gestolen. Vooral bij de stations. 

Bekende fietsendief
Zaterdagmiddag zagen agenten een bekende fietsendief lopen. Terwijl ze hem onopvallend volgden, stal de man een fiets van een achtjarige jongen. De verdachte kon snel worden aangehouden en de fiets werd na het doen van aangifte herenigd met de jonge eigenaar.

Station Diemen-Zuid
Zondagavond kreeg de politie weer melding van een fietsendiefstal. Bij het station Diemen-Zuid zou een man een fiets hebben gestolen en wegfietsen in de richting van Polderland. Doordat zij met meerdere auto's in de buurt waren konden zij de man aanhouden op het Reigerpad in Diemen.

Aangifte
Een tip van de politie: gebruik altijd een tweede slot, dat maakt diefstal een stuk lastiger. Fiets toch gestolen? De politie adviseert om altijd aangifte te doen als je fiets gestolen is, online of op een politiebureau. Alleen dan wordt de fiets opgenomen in het 'fietsdiefstalregister' en kan de fiets via de politie worden terugbezorgd als deze gevonden wordt en het helpt de dief of heler op te sporen.

Uit de krant