Afbeelding

Saxofonist uit Diemen van snelweg gehaald

Politie

DIEMEN - Een 49-jarige saxofoonspeler uit Diemen is gisteren op de A7 tussen Drachten en Groningen bekeurd omdat hij tijdens het rijden zijn saxofoon bespeelde. Zo meldt NH. 

De man viel op omdat hij langzaam en slingerend achter een vrachtwagen reed, schrijft het Team Verkeer Noord-Nederland op Facebook. Toen agenten naast hem gingen rijden, zagen ze een saxofoon op het stuur liggen. De man blies niet op zijn instrument, maar bespeelde wel de kleppen. 

De man kreeg een stopteken, maar merkte dat niet direct op. Pas na gebruik van de blauwe flitslampen waarmee een politieauto is uitgerust, zag de muzikant dat hij moest stoppen.  In gesprek met de agenten verklaarde hij in een band te zitten en 'droog aan het oefenen' was. Hij speelde een stuk met z'n vingers, zonder z'n lippen aan de saxofoon te zetten.  Nadat hij was geconfronteerd met beelden van zijn rijgedrag, beloofde hij beterschap

Ondanks die belofte schreven de agenten een bekeuring uit voor gevaarlijk gedrag. Volgens de politie kan deze vorm van afleiding makkelijk tot ongelukken leiden.

Uit de krant