Afbeelding

Diemenaar verdacht van drugshandel

Politie

DIEMEN - De politie heeft de afgelopen weken acht personen aangehouden die worden verdacht van drugshandel in de Amsterdamse binnenstad. Een van hen is een inwoner van Diemen. Vier verdachten zitten nog vast. De andere vier zijn vrijgelaten, maar blijven verdachten. Dit meldt de politie.

Op dinsdag 15 november werden zeven verdachten (zes mannen en een vrouw) aangehouden op verdenking van drugshandel. De verdachten, in leeftijd variërend van 26 tot 52 jaar, werden in Amsterdam, Diemen en Hoorn aangehouden. Afgelopen vrijdag heeft de rechter-commissaris een achtste verdachte in bewaring gesteld. De politie heeft de aanhoudingen nu pas gemeld omdat de verdachten tot voor kort in beperkingen zaten, wat inhoudt dat ze met niemand behalve met hun advocaat contact mogen hebben.

De dealers maakten gebruik van twee mobiele telefoons. Ze bedienden hun klanten met de fiets, brommer en auto. Twee van de verdachten werden aangehouden nadat er net een deal was gesloten en de drugsoverdracht had plaatsgevonden. Zij hadden beiden nog een groot aantal wikkels met cocaïne bij zich. In een van de doorzochte woningen werden twee kluizen aangetroffen met daarin materiaal dat gebruikt wordt voor de handel in harddrugs.

Daarnaast zijn geld, voertuigen en diverse mobiele telefoons in beslag genomen.

 

 

Uit de krant