Afbeelding

Gratis compost

Natuur en Milieu

DIEMEN - Met de lente in aantocht weer aan de slag in de tuin? Eind maart kan iedereen weer gratis compost ophalen van afvalverwerker Meerlanden bij de gemeentewerf.

Wie eens wil zien waar ons afval heen gaat, kan zaterdag 25 maart, op de landelijke compostdag, naar 'het Begin van iets moois festival' bij Meerlanden in Rijsenhout. Van 9.00 tot 15.00 uur zijn er allerlei activiteiten. Zo kun je een kijkje nemen in een vuilniswagen en achter de schermen van de GFT-fabriek zien hoe Meerlanden van het ingezamelde GFT compost en groengas maakt. Het muzikale duo De Vuilnismannen leert kinderen trommelen, handige bezoekers kunnen een plantenbak timmeren van sloophout, verwerkers van textiel, plastic en elektrische apparaten laten zien hoeveel waardevolle stoffen er nog in het afval zitten, en nog veel meer. De toegang is gratis. Meer informatie: beginvanietsmoois.nl/festival/.
 
Gratis MeerCompost
Net als voorgaande jaren kunnen bewoners van Diemen gratis MeerCompost ophalen. Met deze jaarlijkse actie bedankt Meerlanden bewoners voor hun inspanningen om organisch afval uit keuken en tuin (GFT) gescheiden aan te leveren. Dat kan op de gemeentewerf aan Landlust 2 op zaterdag 25 maart van 10.00 – 15.00 uur, maandag 27 maart van 9.00 – 12.00 uur en woensdag 29 maart van 13.00 – 15.00 uur met bon uit het DiemerNieuws van 23 maart.

Uit de krant