Afbeelding
Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Meeste inwoners van Diemen voelen zich gezond

Mensen

DIEMEN - De meeste inwoners van Diemen voelen zich gezond. Dit blijkt uit het rapport 'Gezondheid in Beeld' dat de GGD heeft uitgebracht.

Het rapport biedt informatie over de gezondheid van Diemenaren van 19 jaar en ouder, gebaseerd op het in 2016 uitgevoerde onderzoek, de Diemense gezondheidsmonitor. De resultaten uit de gezondheidsmonitor gebruikt de gemeente bij het opstellen van het lokale gezondheidsbeleid.

Diemen-Zuid

De gezondheidsmonitor laat zien dat de meeste inwoners van Diemen zich gezond voelen. Zo geeft 78% van de respondenten aan de eigen gezondheid als (zeer) goed te ervaren. Inwoners van Diemen-Zuid zijn het vaakst tevreden over de eigen gezondheid. Het percentage chronisch zieken is in deze wijk dan ook het laagst. In Diemen is weinig sociale uitsluiting.

In vergelijking met 2010 is het aandeel volwassenen dat rookt lager, echter dit verschil is niet significant. Daarnaast ervaren inwoners van Diemen minder geluidshinder van weg- en vliegverkeer en zijn inwoners van Diemen meer tevreden over de woonomgeving in vergelijking met zes jaar geleden.

Alert

Wethouder Grondel van welzijn en gezondheid: "Dit zijn mooie uitkomsten, maar we moeten wel alert zijn op de aandachtspunten uit het rapport. De toename van het aantal inwoners dat zich eenzaam voelt, vraagt om actie, evenals de toename van het drugsgebruik. Ook zijn er in Diemen vergeleken met de rest van de regio meer ongevallen onder 65-plussers en voelen meer mensen zich gediscrimineerd. Daarbij komt discriminatie op basis van huidskleur het meest voor. Begin 2018 wordt het huidige gezondheidsbeleid geactualiseerd. Daarbij stellen we met elkaar de acties vast bij de aandachtspunten uit de monitor."

Uit de krant