Afbeelding

De Key verwacht dat bewoners studentenflat zaterdag terug kunnen naar hun kamer

Mensen

DIEMEN - Woonstichting De Key verwacht dat de bewoners van de door brand getroffen studentenflat aan de Rode Kruislaan op zaterdag 22 juli vanaf 12.00 uur weer terug kunnen naar hun kamer. Dit heeft de woonstichting de bewoners via een e-mail laten weten.

De gemeente Diemen moet zaterdagochtend nog wel haar goedkeuring geven. De afdeling Bouw en Woningtoezicht van de gemeente gaat het gebouw keuren.

Werkzaamheden
De Key heeft vandaag diverse werkzaamheden in de flat uitgevoerd. Vanmiddag is de gasinstallatie gecontroleerd en goedgekeurd. Ook is de verlichting in de trappenhuizen hersteld. Tevens is hard gewerkt aan de vervanging van de brandmeldinstallatie.

De brandmeldinstallatie is dusdanig aangetast dat deze geheel moet worden vervangen. De vervanging bestaat in eerste instantie uit het aanbrengen van nieuwe rookmelders in alle kamers. Deze rookmelders zijn in alle woningen aangebracht.

Brandwachten
Vanaf zaterdag start de bewaking van het gebouw door twee brandwachten. Dit zijn personen die in wisseldienst 24/7 aanwezig zijn in toren 1300 zolang het definitieve herstel van de brandmeldinstallatie duurt. Er zijn steeds twee brandwachten in het gebouw aanwezig. Zij zorgen voor alarmering bij brand.

Totdat de bewoners kunnen terugkeren blijft de flat afgesloten voor bewoners en blijft de bewaking aanwezig.

Uit de krant