Foto: Politie Diemen-OuderAmstel.
Foto: Politie Diemen-OuderAmstel.

Uitgeprocedeerde asielzoekers kraken pand aan Nienoord

Mensen

DIEMEN - Een groep uitgeprocedeerde asielzoekers heeft zondag een leegstaand pand aan Nienoord op bedrijventerrein Verrijn Stuart gekraakt. De groep kraakte begin dit jaar een pand in de Pierssonstraat op bedrijventerrein Verrijn Stuart.

De eigenaar van het pand in de Pierssonstraat en de uitgeprocedeerde asielzoekers hadden afgesproken dat de krakers het pand voor 20 april zouden verlaten. Zondag zijn zij naar het pand aan Nienoord 'verhuisd'.

De krakers maken deel uit van het vluchtelingencollectief We Are Here. Op hun website stelt het collectief zich voor als een groep vluchtelingen die vanuit de Nederlandse overheid geen onderdak krijgt maar ook niet mag werken en dus op straat zou moeten leven.

Burgemeester Erik Boog: "Ik beschouw deze mensen als elke andere groep krakers, hun achtergrond is voor mij niet bepalend. Het is in eerste instantie een zaak tussen de eigenaar van het pand en de krakersgroep."

Net als bij het gekraakte pand in de Pierssonstraat het geval was, houdt de burgemeester de openbare orde in het rond het gebouw aan Nienoord scherp in de gaten. Indien noodzakelijk zal hij optreden.

Uit de krant