Afbeelding

Voedselbank: kwaliteit in gedrang door ruimere criteria

Mensen

DIEMEN – De eisen voor het aanvragen van een voedselpakket bij de voedselbank zijn per 1 januari versoepeld. Meer mensen kunnen zo een beroep doen op de voedselbank. Maar voorzitter Gerda Smit van de Voedselbank Diemen vreest dat de kwaliteit in het gedrang komt als er meer klanten bij komen.

Goed nieuws zou je zeggen, dat nu meer mensen een beroep kunnen doen op de voedselbank. Toch is voorzitter Gerda Smit van de Voedselbank Diemen bezorgd. Niet dat zij niet graag meer mensen helpt, maar de middelen en vooral de mankracht ontbreken in Diemen. 

Lokale steun
Over de medewerking van de lokale middenstand en van mensen uit Diemen bij de acties die regelmatig worden gehouden, heeft Voedselbank Diemen overigens niets te klagen, haast Smit zich te zeggen.

"Er maken nu 70 huishoudens - rond de 200 mensen - gebruik van de Voedselbank Diemen. Ongeveer 20 vrijwilligers regelen alles, en dat is al krap", aldus Smit. Ze verwacht dat het aantal huishoudens dat in Diemen een beroep doet op de voedselbank weleens op zou kunnen lopen naar 100 door de soepeler eisen. Dan zijn er meer vrijwilligers nodig. Ook voor signalering van problemen en doorverwijzing naar andere instanties. "Die functie is zeker net zo belangrijk, hulp van de voedselbank moet tijdelijk zijn. Dat komt allemaal in het gedrang", vreest Smit.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant