Afbeelding

Schrijven voor politieke gevangenen in de raadzaal

Human interest

DIEMEN - Vandaag geen vergadering in de raadzaal in het gemeentehuis, maar vrijwel alle raadszetels zijn wel bezet. Er worden brieven geschreven voor Amnesty International in het kader van de dag van de mensenrechten.

De opkomst is direct hoog. Na anderhalf uur liggen er dan ook al zeker 30 brieven klaar aan regeringen en minstens net zoveel ansichtkaarten aan politieke gevangenen in diverse landen.

De schrijvers kunnen kiezen voor wie zij schrijven. Er ligt informatie van tien mensen die tot lange gevangenisstraffen zijn veroordeeld omdat zij hun recht op vrije meningsuiting uitoefenden. Voorbeeldbrieven liggen klaar om aan de autoriteiten van de landen te schrijven waar zij wonen. Ook papier, pen en een hele stapel kaarten zijn voorhanden.

De leden van Amnesty International, Werkgroep Diemen, Duivendrecht, Ouderkerk zijn erg tevreden met de opkomst in de ochtenduren en de vele brieven die al geschreven zijn. Burgemeester Erik Boog heeft beloofd vanmiddag ook langs te komen. Iedereen kan nog komen meeschrijven in het gemeentehuis tot 17.00 uur.


Kiezen uit de informatie van 10 politieke gevangenen.


Frank Kok van Amnesty International, Werkgroep Diemen, Duivendrecht, Ouderkerk heeft al heel wat brieven verzameld.

Uit de krant