Marleen van Overbeek, Mbeyu (lichtblauw shirt) en andere kinderen.
Marleen van Overbeek, Mbeyu (lichtblauw shirt) en andere kinderen.

Actie om kinderen in Kenia naar school te laten gaan

Human Interest

DIEMEN - Marleen van Overbeek uit Diemen is onlangs een actie gestart om het 16-jarige weesmeisje Mbeye in Kenia een opleiding te kunnen laten volgen. De respons op de actie is enorm.

Marleen is docente aardrijkskunde op het Spinoza Lyceum in Amsterdam. Daarvoor was zij lerares op twee basisscholen in Diemen: 't Palet en De Octopus.

Marleen is anderhalve week geleden via een speciale pagina op Facebook een actie begonnen om 750 euro in te zamelen. Dat is genoeg om Mbeyu, een weesmeisje van 16 jaar dat zij vorig jaar in Kenia ontmoette, een jaar lang naar een Secondary Boarding School te kunnen laten gaan.

De respons op de actie is enorm. Veel mensen hebben inmiddels een bedrag overgemaakt. Dinsdag was er al meer dan 1500 euro binnen.

Marleen gaat binnenkort een stichting oprichten: de Stichting School Fee Programme Kaphingo. Het geld dat binnenkomt wordt gebruikt om Mbeye en nog tien kinderen uit Kaphingo een opleiding te laten volgen.

Marleen is blij met de reacties op haar actie. "Ik ben dankbaar voor zo veel prachtige en gulle mensen om mij heen. Zij kunnen en willen het verschil maken."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant