Afbeelding

Leerlingen zetten zich in voor goed doel

Human Interest

DIEMEN - Leerlingen van groep 7 van basisschool De Nieuwe Kring zijn in het gebouw van de school een fairtradewinkel gestart.

De winkel is vorige week vrijdag officieel geopend. De naam van de tijdelijke winkel is Het Elsengroen.

Jonge ondernemers
De winkel is een initiatief van Aaliyah, leerlinge van groep 7 van De Nieuwe Kring. De ondernemende Aaliyah vond een aantal medeleerlingen bereid om mee te doen met het project: Eva, Rodan, Lyque, Funke en Gaia.

Wereldwinkel
Samen met directeur Nelie Röfekamp maakten ze een plan en mailden Els Nuisker van de Wereldwinkel Diemen. De leerlingen en Els hebben drie vrijdagmiddagen na schooltijd aan het project gewerkt en bij de Wereldwinkel Diemen artikelen uitgezocht die zij in de fairtradewinkel verkopen. 

Artikelen
Veel ouders waren vrijdagmiddag naar de school gekomen en kochten een of meerdere artikelen. De opbrengst gaat naar projecten van de Wereldwinkel Diemen.

Open
De komende drie vrijdagen (25 november, 2 en 9 december) is de winkel in De Nieuwe Kring opnieuw geopend van 12.30 tot 13.00 uur. Ouders, familieleden, maar ook buurtbewoners en andere belangstellenden zijn dan van harte welkom.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant