Afbeelding

Van open huis naar open huis en op de foto in de Ouddiemerlaan

Human Interest

DIEMEN - Wat deed onze fotograaf Trudy Kroese vanmiddag in een hoogwerker bij het gemeentehuis? En al die groepjes mensen die de hele Ouddiemerlaan afliepen en op diverse plekken naar binnen gingen? Het was allemaal onderdeel van de publieksviering van het 25-jarig jubileum van de Historische Kring Diemen (HKD).

Rond een uur of één verzamelde zich een bont gezelschap voor het gemeentehuis. Allemaal bewoners en oud-bewoners van de Ouddiemerlaan. De bijzondere groepsfoto die Trudy Kroese vanmiddag maakte, kunt u volgende week donderdag bewonderen in het DiemerNieuws.

De publieksdag was eerder die ochtend geopend door burgemeester Erik Boog. Bijzonder: ook zijn voorgangers burgemeesters De Hon en Koopmanschap waren aanwezig. Na een muzikale opening door de Neuteblazers konden mensen rondkijken in diverse bijzondere woningen aan het zuidelijk deel van de Ouddiemerlaan.

Na de groepsfoto waren verschillende karakteristieke locaties aan de noordkant van de eeuwenoude laan open voor belangstellenden.

Veelal op de fiets probeerden de bezoekers zoveel mogelijk locaties en rondleidingen mee te pikken. "Nu hebben we de kans, dan moet je de gelegenheid ook te baat nemen om overal even binnen te kijken", vond een bezoekster.


In de hoogwerker voor de groepsfoto van bewoners en oud-bewoners.


Rondleiding op Gedenk te Sterven


Het ponthuis, op de hoek van de Ouddiemerlaan met de Kanaaldijk.

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Met de fiets aan de hand op pad met gids John Cuijpers van de HKD.

Uit de krant