Afbeelding

Echtpaar Muller viert diamanten huwelijk

Human Interest

DIEMEN - Het echtpaar Muller kreeg maandag bezoek van wethouder Jeroen Klaasse die hen kwam feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Meneer (89) en mevrouw (80) Muller trouwden op 28 augustus 1956 in Diemen. Mevrouw Muller-Dijkstra herinnert zich dat het een zonnige dag was en dat er kermis was in het dorp. Afgelopen zondag werd het 60-jarige huwelijksfeest gevierd met een boottochtje en een etentje met familie en vrienden.

Geboren en getogen
Beiden zijn geboren en getogen in Diemen, al woonde mevrouw als kind drie jaar in het buitenland. Meneer was zoon van de bekende kapper aan de Hartveldseweg en zag haar regelmatig langs fietsen. Ze kenden elkaar vaag van de voetbalvereniging, waar meneer een team trainde waarin onder meer de broer van mevrouw speelde. "Ze was het mooiste meisje van Diemen, met lange blonde haren", vertelt hij. Het echtpaar kreeg twee zonen en heeft inmiddels vijf kleinkinderen en een achterkleinkind.

Veel veranderd
Ze kregen een woning aan de Harmonielaan en woonden daarna, tot op de dag van vandaag, aan het Van Markenplantsoen. Ze zagen Diemen in al die jaren enorm veranderen. "Wij kwamen hier meteen wonen toen de flat net gebouwd was. Toen zagen we nog koeien als we uit het raam keken", vertelt mevrouw Muller.

Actief
Meneer Muller werkte als monteur van kantoormachines bij Olivetti. Hij is al 78 jaar lid van SV Diemen, voorheen D.V.A.V.. Mevrouw Muller heeft altijd veel vrijwilligerswerk gedaan voor de club en dat doet ze nog steeds. Iedere maandag is het echtpaar nog bij sv Diemen te vinden om te helpen met de schoonmaak en het onderhoud van de kranen en douches.

Uit de krant