Afbeelding

Volgend jaar 8 festivals in Diemerbos mogelijk

Cultureel

DIEMEN - In 2017 en de jaren erna mogen er in het Diemerbos op acht dagen festivals worden georganiseerd. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde hier gisteravond mee in.

De twee beheerders van het bos, Staatsbosbeheer en Groengebied Amstelland, zijn al bezig met het werven van evenementenorganisatoren. 

Daarbij wordt niet alleen gedacht aan muziekfestivals maar ook aan cultuur-, sport- en lifestyle-evenementen. Voor twee weekenden wordt een producent van muziekevenementen voor 5000+ bezoekers gezocht. Voor de vier andere dagen vragen zij ook organisatoren van overige, kleinschalige evenementen om zich alvast te melden met hun ideeën.

Met de festivals in het Diemerbos zouden meer doelgroepen bereikt worden en het zou inkomsten kunnen genereren voor Staatsbosbeheer. Of dat ook zo is, moet nog wel blijken. Vorig jaar moest de de beheerder van het bos juist nog geld toeleggen op de festivals, doordat er schade moest worden hersteld en omdat van de acht mogelijke dagen er maar vijf konden worden gevuld. De late besluitvorming in Diemen over de festivals zou daar mede debet aan zijn geweest. Nu is het besluit er eerder en volgens verantwoordelijk wethouder Ruud Grondel worden er in de toekomst wel hogere opbrengsten verwacht.

Organisatoren hebben nog tot half december de tijd om zich aan te melden.

Uit de krant