De pastorie aan de Hartveldseweg.
De pastorie aan de Hartveldseweg.

Verkoop pastorie Sint Petrus' Banden van de baan

Cultureel

DIEMEN - Een enorme tegenslag voor de parochie van de Sint Petrus' Banden. Hoewel iedereen het erover eens was dat de verkoop van de pastorie aan Stadsherstel een goed plan was, gaat het niet door.

Stadsherstel zou het gebouw opknappen en er vijf appartementen en een ruimte voor de parochie in maken. Zou...want vorige week besloot Stadsherstel de stekker uit het project te trekken.

De allerlaatste stap, formele goedkeuring van het bisdom in Haarlem om de verkoop te bezegelen, liet te lang op zich wachten. Het bisdom besluit namelijk pas op 30 augustus.

En dat is te laat. Michiel van der Burght, directeur van Stadsherstel, heeft in een brief aan de parochie uitgelegd waarom hij nu heeft moeten besluiten met het project te stoppen. Een speciale Stadsherstel subsidie was de financiële kurk onder het project. Voorwaarde daarvoor was wel dat het casco in 2016 afgemaakt zou zijn. Dat lukt simpelweg niet als pas na 30 augustus kan worden gestart. Door de reactie van het bisdom heeft Van der Burght nu bovendien een stuk minder vertrouwen dat de verkoop door gaat.

Het parochiebestuur heeft het bisdom nog gevraagd sneller een besluit te nemen, maar kreeg nul op het rekest. Het parochiebestuur, dat afgelopen zondag de parochieleden geïnformeerd heeft na de wekelijkse mis, is geschrokken. "Zonder de Stadsherstelsubsidie is het een onbetaalbaar project, net als het voor ons zelf is", zegt voorzitter Hanneke van Wel.

Lees meer in het DiemerNieuws van 28 juli 2016.

Uit de krant