Afbeelding

Aaliyah Saleh heeft een passie voor rapmuziek

Cultureel

DIEMEN - Aaliyah Saleh (10) uit Diemen doet mee aan het televisieprogramma 'Go with the flow'. De uitzending met Aaliyah is te zien op maandag 17 april vanaf 17.06 uur op Zapp! op NPO 3.

In het programma Go with the flow gaat presentator Yes-R, die inwoner is van Diemen, op zoek naar jong raptalent tussen de tien en zestien jaar.

Aaliyah is leerlinge van basisschool De Nieuwe Kring in Diemen. Zij is al anderhalf jaar actief met rappen. Haar idool Lil Kleine is voor haar een inspiratiebron om zelf teksten te schrijven en te rappen. "Ik schrijf teksten over allerlei onderwerpen, bijvoorbeeld over hoe ik het mij voorstel hoe het is om beroemd te worden. Bij het schrijven krijg ik hulp van Eileen Sinclair - een vriendin van mijn nicht - en van mijn moeder."

Aaliyah gaat tijdens de uitzending van Go with the flow een rap-battle aan met een andere deelnemer. Het gaat om een battle die anderhalve minuut duurt. Zij mag uiteraard nog niet zeggen of zij als beste uit de battle naar voren is gekomen. Zij heeft een leuke band opgebouwd met presentator en plaatsgenoot Yes-R. "Yes-R woont in Diemen-Noord, wij in Diemen-Zuid."

Aaliyah heeft haar idool Lil Kleine overigens twee keer ontmoet. Dat was tijdens een meet-and-greet van de rapper en zijn fans. "De eerste keer was in Paradiso, de tweede keer in de Heineken Music Hall. Na afloop van de meet-and-greet in de Heineken Music Hall heeft Lil Kleine een foto van ons op Snapchat geplaatst."

Aaliyah weet het zeker: zij wil doorgaan met rappen en haar eigen teksten blijven schrijven. Zij heeft overigens volop plannen voor de toekomst. Aaliyah wil graag model, actrice, ontwerpster of rapper worden.

Uit de krant