Afbeelding

Wereldfestival op 2 juli op Van Markenplantsoen

Cultureel

DIEMEN - Het Daarom Diemen Wereldfestival wordt op zondag 2 juli voor het eerst gehouden. Het Wereldfestival vindt plaats op het plein aan het Van Markenplantsoen.

Het festival biedt een gevarieerd programma op het gebied van dans, zang en muziek. Bij kraampjes kunnen culinaire hapjes en drankjes genuttigd worden en kan men shoppen voor fairtrade- en handgemaakte producten en diensten uit alle windstreken. Het nieuwe evenement wordt georganiseerd door de Stichting Roots and Wings in samenwerking met Citymarketing Daarom Diemen en Anthony Pinas van OnPoint. De Stichting Roots and Wings is opgericht door Ruthline Margarita en Ingrid Baars. Ruthline vertelt: "De Stichting heeft als doel het bijeenbrengen van verschillende culturen binnen de samenleving en het bevorderen van de onderlinge saamhorigheid tussen de verschillende culturen, door middel van het organiseren van evenementen en culturele activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.''

Alle inwoners
Rutger van Stappershoef, citymarketeer bij Daarom Diemen, geeft aan dat er bij veel inwoners van Diemen behoefte is aan een dergelijk evenement: "Vanuit Daarom Diemen hebben wij in het najaar van 2016 Ruthline, Ingrid en Anthony bijeengebracht omdat wij dachten dat dit een goede match zou zijn om dit te kunnen realiseren. Het Wereldfestival biedt zowel qua datum als inhoud een verbreding van het evenementenaanbod in Diemen, gericht op alle inwoners."

Ruthline is geboren op Curaçao en woont ruim 23 jaar in Diemen, is zelfstandig reisagent bij The Travel Club en vlogt voor Daarom Diemen. Ingrid, geboren in Amsterdam, woont sinds 2014 in Diemen, is werkzaam bij de gemeente Diemen en bij OnPoint. Anthony, geboren in Suriname, is professioneel danser, choreograaf, dansdocent, directeur/eigenaar van OnPoint, directeur van Stichting Build Your Dream en runt samen met Ingrid de dansstudio OnPoint Dancelab in Diemen.

Programma
Anthony vertelt over de invulling van de dag: "Op het programma staan onder andere een bekende host, een feestelijke brassband, een indrukwekkend gospelkoor, een swingende salsaband, verschillende dansgroepen, een R&B-band, talentvolle zangers en zangeressen en een coole hiphop-dj. De namen van de artiesten worden binnenkort bekendgemaakt.'' Ruthline vult aan: "Iedereen is welkom bij dit familie-evenement om de optredens van talenten en bekende sterren uit Diemen en omstreken te aanschouwen, mee te doen met de workshops, om te genieten van zowel Nederlands als exotisch eten en drinken en om te snuffelen tussen de koopwaar. Voor de kinderen zijn er verschillende leuke kinderactiviteiten.'' De Stichting Roots and Wings is nog op zoek naar vrijwilligers voor de voorbereidingen en voor werkzaamheden tijdens het Daarom Diemen Wereldfestival. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen door een e-mail te sturen naar stichtingrootsandwings@gmail.com. Mensen die tijdens het festival een kraam of plaats willen huren kunnen contact opnemen via hetzelfde e-mailadres.

Uit de krant