Oud-burgemeester Anneke van Dok brengt haar derde roman uit.
Oud-burgemeester Anneke van Dok brengt haar derde roman uit.

Nieuw boek van oud-burgemeester Van Dok

Cultureel

DIEMEN - 'Twee keer woordwaarde' is de titel van de nieuwe roman die oud-burgemeester Anneke van Dok van Diemen zondag 19 februari presenteert in Amsterdam.

Anneke Van Dok was tussen 1984 en 1990 burgemeester van Diemen. Voor dit boek liet zij zich inspireren door de vele bezoeken die zij tijdens haar burgemeesterschap bracht aan 100-jarigen en diamanten huwelijksparen.

Het boek speelt zich af in een luxe herstelhotel, waarin twee oude mensen elkaar na lange tijd weer ontmoeten. Zij ervaren dat een lange succesvolle carrière geen garantie biedt op een mooie oude dag. Hun eenzaamheid drijft hen naar elkaar toe, terwijl ze alle reden hebben om elkaar te mijden.

De roman geeft behalve een inzicht in het reilen en zeilen van het verzorgingshuis, ook een aardig inkijkje in Het Binnenhof. Anneke van Dok was, als staatssecretaris en Kamerlid, ook actief in Den Haag.

'Twee keer woordwaarde' is de derde roman van Anneke van Dok. Haar debuut. 'Het jaar van de held',  ging over scheve schaatsen in het gemeentehuis. Haar tweede roman 'Het recht van de sterkste', over machtsmisbruik door de elite, presenteerde ze vorig jaar bij de Bruna-boekhandel in Diemen.

Uit de krant