De sloephaven aan de Slagbaai.
De sloephaven aan de Slagbaai.

Aanlegplaatsen Plantage de Sniep uitgebreid

Buurt / wijk

DIEMEN - De sloepenhaven aan de Slagbaai bij Plantage de Sniep wordt uitgebreid met 28 nieuwe ligplaatsen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Op dit moment zijn er al 28 ligplaatsen die door vergunninghouders mogen worden gebruikt. Ook de 28 nieuwe plekken zijn alleen voor vergunninghouders.

Wethouder Lex Scholten, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Plantage de Sniep is tevreden. "Er is veel belangstelling voor deze aanlegplaatsen; we hebben een door de notaris vastgestelde wachtlijst van 63 belangstellende Diemenaren. Met deze uitbreiding kunnen we een flink deel nu een plaats aanbieden. Daarnaast draagt het haventje bij aan een levendige uitstraling bij de entree van Diemen."

De nieuwe ligplaatsen komen onderaan het talud van de Provincialeweg. Aan het begin van het kanaal worden borden geplaatst om aan te geven dat afmeren is voorbehouden aan vergunninghouders. Van 1 april tot 1 november mogen de bootjes in het water liggen en in de winter moeten ze worden verwijderd.

Volgens planning starten de werkzaamheden begin volgend jaar zodat de ligplaatsen voor het nieuwe vaarseizoen gereed zijn. Omwonenden en mensen op de wachtlijst worden binnenkort schriftelijk geïnformeerd.

Uit de krant