Afbeelding
Actueel

Zeker drie gewonden bij brand in studentenflat aan Rode Kruislaan

Algemeen

DIEMEN - Bij een brand in een benedenwoning van een van de studentenflats aan de Rode Kruislaan zijn in de nacht van dinsdag op woensdag zeker drie mensen gewond geraakt. Een van hen raakte zwaargewond. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht met brandwonden en vanwege het inademen van rook.

De brand, die rond 03.45 uur uitbrak, bleef beperkt tot de benedenwoning. Alle bewoners van de flat die 16 verdiepingen telt werden vanwege de rook geëvacueerd. De brand was omstreeks 04.30 uur onder controle.

De bewoners verzamelden zich aanvankelijk voor de flat. Na enkele uren werden zij met pendelbussen van het GVB naar het gemeentehuis gebracht, waar zij werden opgevangen. Veel bewoners bevinden zich op dit moment nog in de trouwzaal van het gemeentehuis. Zij hebben koffie, thee en broodjes gekregen en wachten op het moment dat zij weer naar hun woning kunnen terugkeren.

Nog onderzoek rond flat
Aan de Rode Kruislaan wordt momenteel nog onderzoek gedaan, vooral rond één van de woningen. Vanmorgen werd al een traumahelikopter opgeroepen voor een reanimatie en moest de bewuste woning worden opengebroken.

De brandweer en politie gaan met een stormram nog langs alle deuren van appartementen. Die zouden allemaal al ontruimd moeten zijn, maar om 8.30 uur kwam er nog een bewoonster in nachtjapon naar buiten. Zij zat onder het zwarte roet. De woningen worden daarom allemaal nog eens nagelopen.

Forensische onderzoekers staan ter plaatse voor onderzoek. Wat er daar precies aan de hand is, is nog niet bekend. Rond half elf arriveerde wel een lijkwagen bij de flat. 

Uit de krant