Afbeelding
Foto: Ingrid van Vlijmen

Kweekmaterialen voor hennepteelt aangetroffen bij controle van opslagboxen

Algemeen

Diemen - De gemeente Diemen heeft maandag een controle uitgevoerd bij opslagboxen aan de Sniep. Bij de controle waren de politie en brandweer ook aanwezig. In één box is illegale kweekapparatuur ten behoeve van hennepteelt aangetroffen. De gemeente controleerde op brandveiligheid, milieuaspecten en de aanwezigheid van verboden goederen.

Aanleiding
Bij eerdere controles door het hele land is gebleken dat opslagboxen vaker worden gebruikt voor de opslag van gestolen spullen, verboden goederen als vuurwapens en drugs en/of onjuist opgeslagen grondstoffen. De aanwezigheid van drugs en/of wapens heeft een aanzuigende werking op criminele activiteiten en kan leiden tot onveiligheid voor omwonenden. De aanpak van ondermijnende criminaliteit is voor de gemeente en politie Diemen een speerpunt.

Resultaten
De controle duurde van 09.30 uur tot 13.00 uur. De gemeente Diemen gebruikte tijdens de controle getrainde honden voor de opsporing van gevaarlijke stoffen. Met behulp van de honden is een verdachte box getraceerd. De politie opende de opslagbox en daar troffen zij kweekmaterialen aan. De materialen zijn in beslag genomen en worden op last van een officier van justitie vernietigd. Voor wat betreft de verdere aspecten van brandveiligheid en milieu bleken de zaken op orde.

Uit de krant