Afbeelding
Foto: Rijkswaterstaat

Weg eerder klaar, wel overlast

Buurt / wijk

DIEMEN - Het werk rond knooppunt Diemen wordt eerder afgerond dan verwacht. Dat laat Rijkswaterstaat weten. Het werk zou pas rond de kerstdagen klaar zijn, maar kan nu al voor de zomer helemaal worden afgerond.

Er wordt de komende maanden extra werk verzet om het werk eerder af te kunnen hebben. Maar dat heeft ook een nadeel: het extra werk zorgt ervoor dat er tot de zomer nog veel overlast en ander ongemak aankomt.

Ook op de A9 Gaasperdammerweg worden extra maatregelen genomen, daar om de bouw van de Gaasperdammertunnel volgens planning te laten verlopen.  Een van deze maatregelen is het sluiten van de parallelbaan op de A9 Gaasperdammerweg en het openen van een extra rijstrook op de oude A9.

Voor het werk zullen de snelwegen rond knooppunt Diemen en rond knooppunt Muiderberg even verderop meer dan eens geheel of gedeeltelijk afgesloten moeten worden. Vanaf komend weekend staat er zo'n beetje elk weekend werk te gebeuren.

Vrijdag 3 maart 21.00 uur tot maandag 6 maart 05.00 uur is de A9 richting Amersfoort/Almere dicht tussen knooppunt Holendrecht en Diemen.

Het weekend erna, van vrijdag 10 maart 21.00 uur tot maandag 13 maart 05.00 uur is de A9 gesloten tussen knooppunt Diemen en Holendrecht. Tot maandagochtend 5.00 uur zijn ook enkele banen van de A1 afgesloten. Vanaf zaterdagavond tot zondagochtend wordt de snelweg naar Amsterdam rond knooppunt Muiderberg helemaal afgesloten.

Alle werkzaamheden staan op bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl.


Bron: Rijkswaterstaat

Uit de krant