Google Streetview
Google Streetview

Uitgeprocedeerde asielzoekers kraken pand Verrijn Stewart

Algemeen

DIEMEN - Een groep uitgeprocedeerde asielzoekers heeft een pand gekraakt op industrieterrein Verrijn Stuart. Volgens het Parool gaat het om zo'n tien mensen uit verschillende West-Afrikaanse landen die deel uitmaken van het rondreizende collectief 'Wij Zijn Hier'. 

De krakers streken neer in Diemen nadat ze hun vorige onderkomen moesten verlaten. Het Parool meldt dat het collectief contact heeft gezocht met de gemeente Diemen en de eigenaar van het gebouw. 

De asielzoekers nodigen de buren uit voor een bezoekje in het gekraakte pand, als teken van goede wil en respect naar de buurt. Het pand is 690 m2 groot en ligt aan de Piersonstraat.

Geen onderdak
'Wij Zijn Hier' kraakte meer panden in en rond Amsterdam. Op hun website stellen ze zich voor als een groep vluchtelingen in Amsterdam die vanuit de Nederlandse overheid geen onderdak krijgt maar ook niet mag werken en dus op straat zou moeten leven. "De groep heeft besloten de onmenselijke situatie waarin zij leven zichtbaar te maken, door zich niet meer te verschuilen maar juist de situatie van afgewezen maar onuitzetbare vluchtelingen in Nederland aan de kaak te stellen."

Uit de krant