In mei was er nog een leuk uitstapje naar Amsterdam.
In mei was er nog een leuk uitstapje naar Amsterdam.

Winkel van Sinkel organiseert steeds meer activiteiten

Human interest

DIEMEN - Het gaat goed met de Winkel van Sinkel in woon- en zorgcentrum Berkenstede.  De winkel bestaat alweer ruim twee jaar en de vrijwilligers kunnen steeds meer activiteiten voor de bewoners van Berkenstede organiseren.

Mensen kunnen spullen bij de winkel inleveren die vervolgens worden verkocht. De opbrengst wordt gebruikt om activiteiten voor de bewoners te organiseren en diverse afdelingen op te leuken, bijvoorbeeld met nieuwe planten op de balkons en rondom de vijver.

Bekend
De Winkel van Sinkel is een initiatief van Pamela Giddings en Caroline van Wageningen. Zij krijgen hulp van nog zes vrijwilligers. "De Winkel van Sinkel is inmiddels bekend in Diemen, er komen veel mensen uit het dorp bij ons langs. Voor mensen die revalideren in Berkenstede is de winkel ook een uitkomst", vertelt Pamela Giddings

Uitstapje
In mei konden bewoners nog een leuk uitstapje maken naar Happitaria, een pop-up restaurant in Amsterdam. "Oostenrijk Touringcars heeft toen gratis een bus met chauffeur beschikbaar gesteld voor het vervoer van de bewoners. Wij zijn door Amsterdam gereden. Dat was erg leuk, want diverse mensen zagen de buurt waar zij vroeger hebben gewoond. Burgemeester Erik Boog en zijn vriendin Wahida zijn vaste bezoekers bij de activiteiten van de winkel. Zij gingen ook mee met het etentje."

Lees meer in het DiemerNieuws van 30 juni.

Uit de krant