Afbeelding
Foto: GERRIT ALINK

Check minimaregelingen met BerekenUwRecht

Maatschappelijk

DIEMEN - In Diemen is vanaf nu de website BerekenUwRecht beschikbaar. Met BerekenUwRecht kan iedereen met een laag inkomen in een paar stappen onderzoeken op welke bedragen zij mogelijk recht hebben. Ook wordt meteen duidelijk hoe men deze aan kan vragen. 

Bijvoorbeeld De Stadspas, een gratis identiteitskaart of het Jeugdfonds Sporten Cultuur. Met een eerste check keek wethouder Marian Everhardt van armoede en bestaanszekerheid mee. 

De gemeente heeft verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen en weinig spaargeld. “Die zijn er niet alleen voor mensen met een uitkering. Ook als mensen werken, in loondienst of als zelfstandige, kunnen zij daar recht op hebben”, vertelt wethouder Everhardt. “De nieuwe website BerekenUwRecht maakt het makkelijk om dat te onderzoeken. Het invullen duurt ongeveer 5 tot 10 minuten en je hoeft geen naam en adres in te vullen. Zo kan iedereen snel, makkelijk en anoniem nagaan of zij recht hebben op een regeling van de gemeente.”

Een hulpverlener van Madi Diemen kan helpen als het invullen niet lukt. Als iemand twijfelt over de uitslag op BerekenUwRecht is het team Sociale Zaken beschikbaar voor vragen. 

Voor meer informatie: kijk op www.diemen.nl (zoek op BerekenUwRecht) of bel het Klant Contact Centrum via (020) 31 44 888.

Uit de krant