Afbeelding

'SWD moet dicht bij de mensen blijven staan'

Buurt / wijk

DIEMEN - Arie van 't Hoog (60) neemt vandaag afscheid als directeur van de Stichting Welzijn Diemen (SWD). Hij wordt directeur van de maatschappelijke dienstverlening en schuldhulpdienst in Amsterdam-West. Van 't Hoog werkt sinds november 2011 voor SWD. Hij blikt terug op ruim vijf intensieve jaren.

Welke knelpunten trof je aan toen je in november 2011 bij de SWD begon?
"Jongerencentrum de Diemer Factory functioneerde niet. Het moest een jongerencentrum zijn voor alle jongeren van Diemen, maar er was een groep die daar domineerde. De Diemer Factory is gesloten. De Stichting Voedselbank Diemen zit nu in het gebouw. Wij zijn wat betreft het jongerenwerk anders gaan werken. In plaats van dat wij zaken voor jongeren organiseren, komen zij nu zelf met ideeën en krijgen zij ondersteuning van de SWD. Een voorbeeld hiervan is Rock Out dat drie keer per jaar in Theater de Omval plaatsvindt. Daarnaast waren er toen ik begon ook al activiteiten in 't Kruidvat en Het Noorderlicht, maar die vielen niet altijd op. Ook waren die gebouwen te vaak gesloten. Dat is nu anders."

De Stichting Welzijn Diemen lag ook onder vuur van de politiek en de financiën waren een bron van zorg.
"Het ging al een tijd niet zo goed met de Stichting Welzijn Diemen. Dat had onder meer te maken met een aantal wisselingen binnen de directie en het bestuur. Het nieuwe bestuur en ik zijn samen met wethouder Grondel van Welzijn gaan praten over hoe wij een gezonde organisatie konden neerzetten, de financiën op orde konden krijgen en welke taken de Stichting Welzijn Diemen wel en niet moet uitvoeren."

Hoe staat de SWD er nu voor?
"Er is een goede structuur, de financiële situatie is verbeterd en er werken goede mensen. Daarnaast kan de stichting een beroep doen op veel goede en gemotiveerde vrijwilligers. De Stichting Welzijn Diemen is toekomstproof voor de komende vier, vijf jaar. De organisatie en de voorlopers zijn al veertig jaar actief in Diemen. Het is wel belangrijk dat de stichting ook in de toekomst dicht bij de mensen in Diemen blijft staan. Ik kijk terug op een prettige tijd in Diemen. Het is een prachtig, zelfstandig dorp. De lijnen zijn kort, de mensen kennen elkaar. Dat is een groot goed."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant