Afbeelding

Echtpaar Buskermolen viert diamanten huwelijksdag

Mensen

DIEMEN - Het was een grote verrassing voor meneer en mevrouw Buskermolen-van Grieken toen maandag tijdens de koffie de bel ging en wethouder Jeroen Klaasse er was om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Meneer en mevrouw Buskermolen (beiden 81 jaar) zijn in Aalsmeer geboren en woonden drie huizen bij elkaar vandaan. Ze kennen elkaar dus van kleins af aan, speelden wel samen op straat en gingen naar dezelfde school in Bovenkerk.

Spannend
Ze trouwden in Aalsmeer in het gemeentehuis en in Bovenkerk in de kerk. Dat was nog even spannend, want het gezelschap arriveerde net te laat in de kerk, herinnert mevrouw Buskermolen zich. Alles kwam goed en het werd een mooie dag.

Uitzicht
Het echtpaar woonde eerst in Aalsmeer en later in Kattenburg in Amsterdam, waar zij een bloemenzaak runden. Toen de wijk gesaneerd werd, moesten zij verhuizen en de winkel opgeven. Daarna woonden ze 46 jaar met grote tevredenheid in Betondorp en meneer werkte bij de gemeente Amsterdam bij de afdeling groenvoorziening. Bijna zes jaar geleden verhuisden ze naar Diemen, waar zij vanuit hun woning een prachtig uitzicht hebben op de brug en de Weespertrekvaart. Vooral 's zomers genieten ze van de bootjes op het water, zelf hadden ze ook jaren lang een boot.

Feest
Het echtpaar heeft twee dochters, vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Zij vierden het feest met zijn allen, ook de jongste van drie weken was erbij, zondag vast. Maandag kwam wethouder Jeroen Klaasse op de koffie, een verassing voor het echtpaar, geregeld door hun dochter. Het was een heel gezellig bezoek, vond mevrouw Buskermolen.

Uit de krant