Afbeelding

Santa Run: rennen in kerstoutfit

Sport

DIEMEN - Een gezellige hardloopwedstrijd waarmee je niet alleen kunt winnen door de snelste te zijn, maar ook door in je mooiste kerstoutfit te rennen. Kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen volgende week vrijdag meedoen met de eerste 'Daarom Diemen Santa Run' in het centrum van Diemen.

De Santa Run, de naam zegt het al, staat in het teken staat van kerst. Stichting Welzijn Diemen (SWD) en de gemeente (Daarom Diemen) organiseren de kerstloop. Die is vrijdag 16 december aan het einde van de middag.

Traditie
Buurtsportcoaches Dionne Tool en Rens Wit van de SWD zijn al enige tijd bezig met de organisatie van het evenement, dat voor de eerste keer in Diemen wordt gehouden. Ze hopen dat veel kinderen meedoen en de Santa Run in Diemen wellicht tot een jaarlijkse traditie zal uitgroeien.

Mini  en Maxi Santa Run
De kinderen van vier tot en met zes jaar lopen een kleine ronde die wordt uitgezet op het Diemerplein. Kinderen vanaf zeven jaar lopen een parcours van ongeveer een kilometer lang. 

Outfit
Alle deelnemers ontvangen van de organisatie een startnummer en een kerstmuts. Er zijn niet alleen prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 van de beide kerstlopen, maar ook de deelnemer met de mooiste kerstoutfit ontvangt een prijs.

Aanmelden
Kinderen kunnen zich inschrijven voor de Santa Run door een e-mail te sturen aan Dionne Tool: d.tool@welzijndiemen.nl. Dat kan tot uiterlijk maandag 12 december.

Lees meer in het DiemerNieuws van 8 december.

Uit de krant