Afbeelding

Loswalfestival gaat vrijdagmiddag van start

Algemeen

DIEMEN - De negende editie van het Loswalfestival begint vrijdag. Het evenement duurt dit jaar van vrijdag 27 mei tot en met zondag 29 mei. Die laatste dag wordt de Veiligheidsdag gehouden. 

Stichting Loswalfestival is klaar voor het evenement. Uiteraard hoopt iedereen dat het weer meewerkt.

Vrijdag
Op vrijdag 27 mei gaat er om 16.00 uur een braderie van start. Ook wordt er dan een kindermarkt gehouden.

Van 18.00 tot 20.30 uur is er een sportmarkt waar de sportverenigingen in Diemen zich aan de bezoekers kunnen presenteren en eventueel sportactiviteiten kunnen organiseren. Er hebben zich al veel sportverenigingen aangemeld.  Rond 20.30 uur wordt de Sportvereniging van het Jaar bekendgemaakt. Ook worden de Sporttoppers van Diemen vrijdagavond bekendgemaakt. Verenigingen konden individuele sporters, teams of andere leden aanmelden als kandidaat voor de Sporttoppers van 2016. De Stichting Welzijn Diemen zal die avond het sportportaal van Diemen presenteren. Dit is een nieuwe website waarop informatie over alle sportverenigingen in Diemen is te vinden.

Na afloop van de sportmarkt zijn er diverse optredens op het podium op de loswal. Peter Beense, Ramon Beense, Nils Bode, Dave Miller en Mark Fledderman zullen een optreden verzorgen. Deze avond is mede mogelijk gemaakt door Café 't Pandje.

Zaterdag
Zaterdag 28 mei zijn er vanaf 10.00 uur een braderie, een compacte kunstmarkt en allerlei activiteiten voor jong en oud. Er zal bijvoorbeeld een poppenkast staan en ook komt Elmo uit Sesamstraat zaterdag langs voor een meet and greet. Tevens zijn er activiteiten in en boven het water van de Weespertrekvaart. Het exacte aanbod zal afhangen van het weer op zaterdag. Scouting Diemen zal een brug van touw over het water maken. Kinderen kunnen dan naar de overkant klimmen. Ook kunnen kinderen in ballen over het water bewegen.  

's Avonds zijn er optredens van Dave Roelvink, DJ Manuel en Geza en Givano.

Veiligheidsdag
Zondag 29 mei wordt van 11.00 tot 17.00 de Veiligheidsdag gehouden. Hieraan wordt meegewerkt door de politie, brandweer, ambulance, dierenambulance en de Burgerharthulp. Er zijn die dag ook diverse activiteiten voor kinderen.

Uit de krant