Heien langs de snelweg, Diemen en IJburg liggen er wakker van. Foto: Bastiaan Miché
Heien langs de snelweg, Diemen en IJburg liggen er wakker van. Foto: Bastiaan Miché

Heikabaal waaiert uit over Diemen en IJburg

Algemeen

DIEMEN - Het eerste weekeindje nachtelijk heien bij de A9 zit erop. Bewoners van Diemen en IJburg hebben er vanwege de ongunstige wind meer van meegekregen dan vooraf ingeschat. 

Er wordt geheid vanwege de bouw van een nieuw viaduct voor de verbindingsboog A9-A1 in knooppunt Diemen. Omwille van de verkeersveiligheid gebeurt dat 's nachts. Omdat het viaduct niet in bewoond gebied ligt, ging Rijkswaterstaat ervan uit dat omwonenden daar niets van zouden merken. Maar dat was buiten de zuidwesten wind gerekend, die het heikabaal 's nachts over Diemen en IJburg uitwaaierde. Het hield mensen uit hun slaap, zo meldt AT5.

Nog niet klaar
Het heien is nog lang niet klaar. De rest van deze week gaat het werk 's avonds en 's nachts door, van maandag 30 mei tot en met vrijdag 8 juli overdag. 

Verbinding
Het nieuwe viaduct zorgt voor een ongelijkvloerse kruising tussen de verbindingsboog A9-A1 en de ontsluitingsweg van de Oostelijke Ontsluiting IJburg (OOIJ) naar de A9. Zo is een verbinding mogelijk tussen IJburg en de A9 en een fietsverbinding tussen IJburg en het Diemerbos.

Uit de krant