De plek waar de twee tramhaltes in de toekomst komen, ondanks protest van omwonenden.
De plek waar de twee tramhaltes in de toekomst komen, ondanks protest van omwonenden.

Raad akkoord met plan Oost-West-as

Algemeen

DIEMEN - Het duurt nog wel even voor de eerste schop de grond in gaat aan de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg, ofwel de Oost-West-as. Maar met de unanieme steun van de gemeenteraad voor het voorlopig verkeerstechnisch ontwerp is wel weer een stap gezet.

Naar verwachting starten de werkzaamheden volgend jaar.

Over de nieuwe inrichting van deze belangrijkste oost-west-verbinding in Diemen is lang gepraat. In 2013 al werden omwonenden en andere betrokkenen gevraagd mee te denken over de herinrichting van de wegen, nu deze toch opgeknapt moeten worden. En toen het voorlopig plan er was, was er veel om te doen.

Bewoners van De Sniep en de Hartveldseweg klommen in de pen en spraken de gemeenteraad toe met hun bezwaren. Raadsleden stapten op de fiets om de route zelf te rijden en opperden verschillende nieuwe ideeën, al dan niet op basis van de inbreng van de bewoners.

Het raadsbesluit werd nog eens een maand uitgesteld, maar ligt er nu. In het DiemerNieuws van 28 april een aantal opvallende punten op een rij. Zo gaat de verplaatsing van tramhaltes aan de Hartveldseweg door, ondanks protest van omwonenden. En blijven twee straten in Plantage De Sniep (overigens geen onderdeel van het project Oost-West-as) voorlopig toch gesloten voor autoverkeer vanaf de Muiderstraatweg.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant