Afbeelding

Situatie op A9 verandert vanaf donderdag

Algemeen

DIEMEN - Vanaf donderdag 5 mei verandert de situatie op de A9 Gaasperdammerweg tussen knooppunt Diemen en knooppunt Holendrecht.

Even opletten, want door de ingebruikname van een nieuwe parallelbaan moeten weggebruikers op tijd de juiste baan kiezen voor de afslagen S111, S112 en S113.

Parallelbaan
De Gaasperdammerweg wordt de komende jaren verbreed van drie naar vijf rijstroken per rijrichting met een wisselstrook. De aannemer legt eerst de vloer van de toekomstige wisselbaan aan en gebruikt deze vanaf 5 mei als parallelbaan met twee rijstroken voor verkeer richting Holendrecht. Ter hoogte van rivier de Gaasp splitst de rijbaan op in een rijstrook op de huidige A9 en de twee rijstroken op de lager gelegen parallelbaan.

Keuze
Bestemmingsverkeer voor de afritten S111, S112 en S113 zal vanaf dan vooraf een keuze moeten maken. Verkeer naar de S113 en S111 moet rechts aanhouden en via de parallelbaan rijden, terwijl verkeer voor de S112 links aanhoudt. Doorgaand verkeer richting de A2 kan kiezen uit beide opties.

Tunnel
Rijkswaterstaat bouwt ook aan een drie kilometer lange landtunnel. Deze wordt in 2020 in gebruik genomen. Boven op het dak van de tunnel komt een groot park dat de wijken in Amsterdam-Zuidoost met elkaar verbindt. Dat park wordt in 2021 aangelegd.

 

Uit de krant