Afbeelding

Gemeente: uitkomst verkeerstelling Muiderstraatweg geeft positief beeld

Algemeen

DIEMEN - De uitkomsten van de recent gehouden verkeerstellingen bij de oversteekplaats aan de Muiderstraatweg ter hoogte van Plantage De Sniep geven een positief beeld: zowel de snelheid als het aantal voertuigen is afgenomen. Dit laat de gemeente Diemen weten.

Ten opzichte van de vorige telling in 2013 is de gemiddelde snelheid met ruim 16% afgenomen tot 43,5 kilometer per uur. Er mag hier maximaal 50 kilometer per uur gereden worden. Het aantal passerende voertuigen is met 2,5% gedaald tot 10.350 per etmaal.

Aanpassingen
"De cijfers tonen aan dat het aangelegde platform en de later aangebrachte bebording daadwerkelijk tot een voldoende snelheidsverlaging hebben geleid. De door de bewoners veronderstelde toename van het verkeer blijkt zich niet te hebben voorgedaan. Op basis van deze cijfers zijn verdere aanpassingen bij de oversteekplaats niet nodig", aldus de gemeente.

Verkeersdrukte
De afgelopen weken zijn er op verschillende locaties binnen de gemeente verkeerstellingen uitgevoerd. De gemeente gebruikt die tellingen om de ontwikkeling van de verkeersdrukte in beeld te brengen en te analyseren.

Uit de krant