Jacob Preijde: 'We willen hier een warme sfeer creëren, die je op kantoor of op school niet hebt'.
Jacob Preijde: 'We willen hier een warme sfeer creëren, die je op kantoor of op school niet hebt'.

Jacob's Kitchen: lekker eten aan de rand van Holland Park

Algemeen

DIEMEN - Je moet het even weten te vinden: Jacob's Kitchen. Sinds mei dit jaar is dit restaurant gevestigd aan Eekholt, aan de rand van de plek waar Holland Park zal verrijzen.

Studenten van Hogeschool InHolland en medewerkers van de kantoren rond Jacob's Kitchen hebben de weg inmiddels al gevonden, maar eigenaren Mieke Puijk en Jacob Preijde hopen dat ook de rest van Diemen de zaak leert kennen.

Lokale producten
De kaart wisselt regelmatig, omdat Jacob werkt met seizoensgebonden producten. Waar mogelijk uit de directe omgeving. "Wij serveren bijvoorbeeld ook lokale bieren, zoals dat van Erik Winkler uit Diemen. En over een week of twee ook bier van leerlingen van Inholland: braambier van bramen uit de omgeving", vult Mieke aan.

Horeca-oase
"Wij zijn echt restaurantmensen en willen hier, op deze toch nog wat desolate plek nu er veel gesloopt wordt voordat Holland Park er komt, een sfeer creëren die je op kantoor of school niet hebt." Die sfeer zit hem in veel kleine details. "De tafels hebben we zelf gemaakt van oude dakdelen op steigermateriaal, net als de zinken bar met steigerhout." Het slagersblok, oude weegschalen en ander kookgerei, theaterlampen en oude bouwlampen geven de zaak een bijzondere uitstraling. Buiten is er voor de mooie dagen een fijn terras.

Jacob's Kitchen is maandag tot en met zaterdag open voor een verlaat ontbijt, de lunch, koffie met zelfgebakken taart of een borrel met hapjes. Daarnaast verzorgt Jacob's Kitchen catering op locatie. "Op donderdag en vrijdag is het restaurant ook open voor het diner, op 10 december met een speciaal menu: dan organiseren we een winterbarbecue, met live muziek."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant