Wethouder Grondel reikte de eerste certificaten uit aan Diemense vrijwilligers van Home-Start.
Wethouder Grondel reikte de eerste certificaten uit aan Diemense vrijwilligers van Home-Start.

Home-Start biedt steun aan gezinnen die het tijdelijk zwaar hebben

Algemeen

DIEMEN - De eerste vrijwilligers van Home-Start in Diemen kregen vorige week van wethouder Ruud Grondel hun certificaat. Zij begeleiden gezinnen die het tijdelijk zwaar hebben.

In juni is Home-Start in Diemen begonnen. De gemeente ondersteunt het project.

Steuntje in de rug
De vrijwilligers bieden gezinnen, met minimaal een kind tot zeven jaar, die het tijdelijk moeilijk hebben een steuntje in de rug. Dit zijn bijvoorbeeld ouders met een meerling, of die net verhuisd zijn en moeite hebben contacten op te bouwen, of moeite hebben na een scheiding alles weer op de rit te krijgen. De eerste Diemense vrijwilligers hebben de training van Home-Start afgerond en er worden nu al vier gezinnen in Diemen begeleid.

Op weg
De vrijwilligers zijn zelf (groot)ouders of hebben als professional ervaring met het opvoeden van kinderen. Zij bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan de ouders. "Het gaat erom het gezin op weg te helpen en niet de regie over te nemen", aldus Margo Oosterhout, coördinator van Home-Start in Diemen. Een vrijwilliger is meestal een paar maanden tot een jaar actief in een gezin.

Gezinnen kunnen worden aangemeld door een verwijzer of zichzelf aanmelden. Dat kan via 06-51451009 of diemen@home-start.nl. Ook mensen die zich als vrijwilliger willen aanmelden kunnen daar terecht.

Lees meer in het DiemerNieuws van 26 november.

Uit de krant