Afbeelding

Gemeente toont ontwerp ondertunneling spoor

Algemeen

DIEMEN - Het college van B en W heeft het voorlopig ontwerp voor de ondertunneling bij het NS-station in het centrum van Diemen aan de gemeenteraad gepresenteerd.

Het ontwerp is door Ingenieursbureau Arcadis gemaakt in opdracht van alle betrokken partijen, waaronder de gemeente Diemen en ProRail.

Plan
Volgens het plan loopt de ondertunneling vanaf een plek na de rotonde op de Ouddiemerlaan tot aan een plek ter hoogte van het parkeerterrein aan de Harmonielaan. Voetgangers en fietsers gaan in twee richtingen aan de westzijde van de ondertunneling onder het spoor door (aan de kant van de Harmonielaan).

Tijdelijke overgang
Er wordt aan de westzijde (ter hoogte van de Martin Luther Kinglaan) een tijdelijke spoorwegovergang aangelegd. Deze loopt over het spoor naar de Harmonielaan. Hierdoor moeten de vier woningen op de Harmonielaan die dicht bij het spoor staan definitief worden gesloopt. Ook wordt het perron waar de reizigers in de richting van Amsterdam opstappen tijdelijk ingekort.

De gemeenteraad beslist uiteindelijk over het plan. De verwachting is dat er in 2017 met de werkzaamheden wordt gestart. Die zullen in totaal 2,5 jaar duren (inclusief aanleg tijdelijke spoorwegovergang).

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant