Afbeelding

Gemeente Diemen trots op uitverkiezing Beste Werkgever

Algemeen

DIEMEN -  De gemeente Diemen is trots op haar uitverkiezing als Beste Werkgever 2015 in de categorie Openbaar Bestuur en Veiligheid. De verkiezing werd dit jaar voor de veertiende keer door onderzoeksbureau Effectory en het zakenblad Intermediair uitgevoerd om een oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Op basis van de verschillende scores uit medewerkerstevredenheidsonderzoeken zijn in verschillende categorieën winnaars gekozen. In de categorie Openbaar Bestuur en Veiligheid haalde Diemen dit jaar de eerste plek.

Met een gemiddelde score van 7,28 laat Diemen 59 andere overheidsorganisaties achter zich. Vooral de bevlogenheid van de Diemense medewerkers is met een 7,8 hoog, waar gemeenten gemiddeld een 7,1 scoren. De betrokkenheid van de medewerkers bij de organisatie doet het met een 7,7 ook bovengemiddeld goed. Bij de vorige verkiezing in 2013 werd de gemeente Diemen al tweede bij de Beste Werkgeversverkiezing in de categorie Overheid.

Mooi resultaat
Gemeentesecretaris Jan Dick de Kort van Diemen is trots op de uitverkiezing: "Mijn verwachting was eerlijk gezegd dat we niet zouden kunnen tippen aan de hoge scores van het vorige onderzoek. Ik zag die score echt als een kroon op ons gezamenlijke werk om de organisatie op orde te krijgen. De laatste twee jaar zijn we in een nieuwe, spannende fase terechtgekomen. Dat de betrokkenheid en bevlogenheid zo hoog blijven, zegt veel over onze medewerkers. Ik zie onze mooie score echt als een prestatie van de hele organisatie. Samen zorgen we voor professionaliteit en een goede werksfeer. Gevoegd bij de grote betrokkenheid van onze mensen en de ruimte die er is om het eigen werk vorm te geven, levert dat hoge scores op. En dat leidt dan tot zo'n mooi resultaat."

Korte lijnen
De secretaris noemt de waardering voor de resultaten die de medewerkers leveren een belangrijke factor achter de hoge scores. In een tijd waarin veel gaande is bij gemeenten speelt dat een belangrijke rol. Er is in Diemen sprake van intensieve samenwerking tussen collegeleden, management en ambtenaren. De lijnen zijn in Diemen kort en informeel. Daardoor kan de gemeente snel inspelen op actuele ontwikkelingen. Verder zijn de verantwoordelijkheden laag in de organisatie belegd. De Kort: "Bovendien werken we in een dynamische, grootstedelijke omgeving en dat zorgt voor leuk en interessant werk. Zo bezien is de hoge tevredenheid van de medewerkers logisch. Ik ben in ieder geval blij met de onderscheiding en feliciteer alle medewerkers van de gemeente. Wij gaan de komende jaren op dezelfde weg voort."

Uit de krant