Afbeelding

Verkeershinder vanwege verleggen rijstroken A9 bij Diemen

Algemeen

DIEMEN - Rijkswaterstaat werkt aan de verbreding van de A9 bij knooppunt Diemen. In oktober zijn er twee nachten waarin het verkeer hinder ondervindt vanwege het verleggen van rijstroken. Het werk, dat in opdracht van Rijkswaterstaat door bouwcombinatie SAAone wordt uitgevoerd, maakt deel uit van de verbreding van de rijkswegen tussen Diemen en Almere Havendreef.

Nacht van zaterdag 3 op zondag 4 oktober, 20.00 tot 08.00 uur:

In deze nacht is een beperkt aantal rijstroken beschikbaar op de A9 tussen de Gaasp en knooppunt Diemen in de richting van knooppunt Diemen.

Nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober, 20.00 tot 07.00 uur:

In deze nacht is de verbindingsboog van de A1 naar de A9 richting Amsterdam afgesloten. Verkeer wordt omgeleid met omleidingsborden. Tussen de Gaasp en knooppunt Diemen is in de richting van knooppunt Holendrecht een beperkt aantal rijstroken beschikbaar.

Alle genoemde data zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden.

Schiphol-Amsterdam-Almere
Rijkswaterstaat verbreedt tot 2020 de A1/A6 tussen knooppunt Diemen en de aansluiting Almere Havendreef. De werkzaamheden aan de A1/A6 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: bij Muiden wordt de A1 verlegd en wordt het breedste aquaduct van Europa gebouwd.

Ontdek de verhalen achter de werkzaamheden op de A1, A6, A9 en A10 op het online bezoekerscentrum: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl.

Uit de krant