Overal staan wekenlang materialen, zeggen buurtbewoners.
Overal staan wekenlang materialen, zeggen buurtbewoners.

Bewoners Buytenstee zijn overlast zat

Algemeen

DIEMEN - Bewoners van met name de Hofstedenweg en Gravenland zijn de overlast die de grootschalige opknapbeurt van hun wijk Buytenstee met zich meebrengt zat. Onnodige extra overlast, vinden zij.

Vooral materiaal, oud en nieuw door elkaar, dat lange tijd op diverse plekken in de wijk wordt achtergelaten, waardoor er ook nog eens minder parkeerplekken beschikbaar zijn en straten die worden opengemaakt en waar het werk vervolgens een tijd stil ligt, zijn de bewoners een doorn in het oog. Vijftig bewoners ondertekenden een brief aan het college van B en W waarin zij hun ongenoegen uiten. Andere bewoners spraken in bij de gemeenteraad.

Onnodig
"Overlast hoort natuurlijk bij dit soort grootschalige onderhoudswerken, daar klaag ik niet over, maar de mate van overlast is beïnvloedbaar. De straat een paar keer open en weer dicht en op verschillende plekken tegelijk werken, dat roept vragen op", zegt Buytensteebewoner Ina van der Stelt. "Daarbij ligt er al weken materiaal bij ons voor de deur, waar niets mee gebeurt en daardoor zijn veel parkeerplaatsen niet beschikbaar. Dit is onnodig. Bij het gezondheidscentrum is een opslag, die is zo goed als leeg. Nu hebben we gehoord dat het werk tijdens de bouwvak weer stilligt. Ik hoop dat het voor die tijd in ieder geval opgeruimd is."

Onontkoombaar
"Het uitvoeren van groot onderhoud in een woonwijk geeft altijd overlast; hoezeer we ook onze best doen om dat te voorkomen", reageert een woordvoerder van de gemeente naar aanleiding van de brief van de bewoners. "In Buytenstee hebben we te maken met kleine straatjes waar weinig ruimte is om materialen op te slaan. Materiaal wordt daarom aan de rand van de wijk opgeslagen op een plek die voldoende ruimte biedt en dicht bij de werkzaamheden is. Dit betekent inderdaad een periode van overlast voor bewoners, dat is helaas onontkoombaar."

Bouwvak
Dat ook de nutsbedrijven en de verhuurder in de wijk aan het werk zijn kan een rommelige indruk geven, aldus de woordvoerder. "Voor de bouwvak wordt alles zoveel mogelijk opgeruimd en zijn er weer zoveel mogelijk parkeerplaatsen beschikbaar."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant