Afbeelding

Cees Knijf werkt al sinds 1978 in slijterij

Algemeen

DIEMEN - Slijterij C. Knijf is al jaren gevestigd in de Arent Krijtsstraat. Slijter Cees Knijf (72) doet zijn werk nog steeds met plezier, maar hoopt op korte termijn wel een koper voor zijn zaak te vinden.

Cees Knijf kwam in 1978 in de slijterij in de Arent Krijtsstraat werken. In 1998 werd hij eigenaar van de zaak, die vanaf dat moment zijn naam draagt.

Veranderd
De Arent Krijtsstraat van 1978 was een andere winkelstraat dan die van 2015. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw waren de meeste winkels in Diemen te vinden in de Arent Krijtsstraat, de Hartveldseweg, het begin van de Ouddiemerlaan en het begin van de Burgemeester de Kievietstraat. Dat veranderde toen eind jaren 70 winkelcentrum Diemerplein werd gebouwd. Later kwamen de winkelcentra in Diemen-Zuid en Diemen-Noord erbij.

Buurtfunctie
Maar ook in de jaren 70 van de vorige eeuw waren er in de Arent Krijtsstraat nog veel winkels die een duidelijke buurtfunctie hadden. De betekenis van de winkelstraat veranderde, maar in de Arent Krijtsstraat zijn echter nog steeds ondernemers gevestigd die zich met hart en ziel inzetten en veel vaste klanten aantrekken.

Breed assortiment
"Bij de whiskey is die uit Schotland nog steeds populair. Verder verkoop ik veel wodka, rum en gin. Er wordt ook veel meer wijn verkocht dan een jaar of dertig geleden. De Frans en Italiaanse wijnen zijn nog steeds het meest in trek. Maar de laatste jaren is wijn uit landen als Chili en Argentinië en meer recent Zuid-Afrika in opkomst."

Plezier
Cees Knijf heeft nog steeds plezier in zijn werk. "Ik vind het prettig om met de klanten om te gaan."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant