Afbeelding

Kinderzomerspelen gaan maandag van start

Algemeen

DIEMEN - De leerlingen van de basisscholen in Diemen hebben vanaf volgende week maandag vakantie. De eerste drie weken van de zomervakantie kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar die in Diemen naar school gaan zich vermaken tijdens de Kinderzomerspelen. Veel kinderen kijken er al naar uit.

De Kinderzomerspelen (KZS) zijn van 6 tot en met 24 juli in Sportcentrum Wethouder F. B. Duran.

Begeleiding
De KZS worden door de Stichting Welzijn Diemen (SWD) georganiseerd. Danny Post is ook dit jaar algemeen coördinator. Hij kan rekenen op de steun van een aantal coördinatoren, onder wie Mitchell Post, die net als vorig jaar coördinator Sport is. Daarnaast zijn er ook veel begeleiders, van wie er velen al jaren meedraaien.

Vaste onderdelen
De kinderen die de KZS al eerder hebben bezocht weten wat zij kunnen verwachten. Er wordt gewerkt volgens een vaste formule die ijzersterk is en die zorgt dat alle kinderen zich drie weken lang kunnen vermaken. Net als tijdens voorgaande jaren zijn er twee uitstapjes. Op de dinsdag- en donderdagochtend wordt er gezwommen in het zwembad van het sportcentrum. Het programma kent weer drie thema's: theater, creatief en sport en spel. Uiteraard zijn er weer de grote spellen. Voorbeelden hiervan zijn het casinospel, het spookhuis dat in de sportzaal wordt ingericht en veel kinderen doet huiveren en de playbackshow, die traditioneel de laatste vrijdagmiddag wordt gehouden. 

Kaarten
Er kan gekozen worden tussen een dagkaart en een weekkaart. Een dagkaart kost 7 euro, een weekkaart voor week 1 en week 2 kost 21 euro, een weekkaart voor week 3 28 euro. De uitstapjes kosten elk 17 euro.

Uit de krant