Mattho met zijn Koreaanse coach Seung-Hyeok Shin in de dojang van grootmeester Kang.
Mattho met zijn Koreaanse coach Seung-Hyeok Shin in de dojang van grootmeester Kang.

Mattho Mandersloot traint voor Universiade in 'het Diemen' van Zuid-Korea

Algemeen

DIEMEN - Mattho Mandersloot uit Diemen woont en traint al een paar weken in Suwon, Zuid-Korea. Daar bereidt hij zich voor op de Universiade in Zuid-Korea, de Olympische Spelen voor studenten. Op 7 juli vertegenwoordigt hij Nederland op het onderdeel Taekwondo Poomsae.

Hoe schat je je kansen in?
"Waar ik nu sta is moeilijk te zeggen. Ik kom voor het eerst uit in een wedstrijd buiten Europa en voor het eerst op universitair niveau. Een plek in de top 10 vind ik een mooi doel. Maar het is spannend, elke ronde valt 50% af, er gaan er uiteindelijk acht naar de finale. Als ik de finale haal, dat zou fantastisch zijn. Nu ben ik al een paar weken in Suwon. Ik train 6 uur per dag en kan me volledig concentreren op de Universiade. Daardoor heb ik er wel wat meer vertrouwen in."

Zin in de Universiade?
"Het wordt zeker fantastisch. Het is nu al een onvergetelijke zomer. Er komen familieleden over. Zij kunnen dan ook eens kennismaken met grootmeester Kang Shinchul. Daarna reizen we samen met mijn Koreaanse coach naar de Universiade in Gwangju. De openingsceremonie is op 3 juli, de wedstrijddag valt op de 7e. En op die ene dag moet het gebeuren. Heel spannend, alles moet dan kloppen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant