Weer en wind maken op een zomerdag.
Weer en wind maken op een zomerdag.

Klaar voor de brugklas

Algemeen

DIEMEN - Nadat ze alle opdrachten goed hebben doorstaan op de jaarlijkse Brugpieperdag, zijn de leerlingen van groep 8 van de Sint-Petrusschool helemaal klaar voor de brugklas.

Vorige week vrijdag gingen de leerlingen, met een rugzak vol piepers, langs negen haltes waar ze zich met ludieke opdrachten moesten bewijzen op allerlei vaardigheden die ze in de brugklas hard nodig zullen hebben.

Door weer en wind
Fietsen door weer en wind bijvoorbeeld. Daarvoor moest op deze zomerse vrijdag wel moeite worden gedaan: op de hometrainer fietsten de brugpiepers in spe tegen wind van de windmachine en water uit de tuinslang in.

Nuttige vaardigheden
Vrijdag kwamen ook andere nuttige vaardigheden aan bod. Zo moest een fietsband geplakt worden, boeken gekaft en hangjongere uitgehangen door zo lang mogelijk aan een spijkerbroek te hangen. Voor het onderdeel bijbaantje werd met een tas vol kranten een parcours afgelegd.

Gouden Brugpieper
Alle kinderen zijn geslaagd, maar het team dat het allemaal als beste deed, ging met de trofee, de Gouden Brugpieper, naar huis.

Uit de krant