Afbeelding

Schaakvereniging voelt zich al thuis in Diemen

Algemeen

DIEMEN - Diemen heeft weer een schaakvereniging. Schaakvereniging Oosten-Toren heeft sinds 4 juni een clublokaal in De Schakel in de Burgemeester Bickerstraat. De vereniging is afkomstig uit de Watergraafsmeer.

Oosten-Toren is op 4 september 1969 opgericht en is ontstaan na een fusie tussen Schaakvereniging Het Oosten (opgericht in 1919) en Schaakvereniging de Toren (opgericht in 1963).

Thuisbasis
De twee verenigingen speelden beide in de Watergraafsmeer. De thuisbasis van Oosten-Toren was tot voor kort de kelder van de Christus Koningkerk in de James Wattstraat in Amsterdam.

Blij
Nadat de schaakvereniging te horen had gekregen dat zij het clublokaal onder de kerk moest verlaten ging het bestuur op zoek naar een nieuwe locatie. De club kwam uit bij De Schakel in Diemen. De vereniging is blij met het nieuwe onderkomen. De Schakel is goed bereikbaar en in de omgeving is voldoende parkeergelegenheid. Bovendien woont een derde van de leden in Diemen. Na het stoppen van schaakvereniging Donner heeft Diemen nu dus weer een schaakvereniging.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant