Afbeelding

Busbaan officieel geopend

Algemeen

DIEMEN - De busbaan langs de Provincialeweg/Muiderstraatweg in Diemen en Amsterdam is woensdag officieel geopend. De busbaan was al sinds eind december 2014 in gebruik.

De busbaan biedt een snelle verbinding: niet alleen tussen Amsterdam IJburg en station Amsterdam Bijlmer ArenA, maar ook tussen dit station en Almere/het Gooi. Dankzij de vrijliggende busbaan en slimme verkeersregelinstallaties kunnen de bussen snel langs het overige verkeer rijden. In de spits maken zo'n 60 bussen per uur gebruik van de nieuwe busbaan.

R-net bussen
Een deel van de bussen zijn zogenaamde R-netbussen. R-net is het resultaat van samenwerking tussen openbaarvervoerbedrijven en opdrachtgevers in de Randstad. Het belangrijkste voordeel is dat hierdoor de verbindingen goed op elkaar zijn afgestemd. R-netbussen rijden stipt op tijd doordat ze over een eigen busbaan langs de file kunnen rijden. De frequentie van de R-netbussen is hoog zodat reizigers nooit lang hoeven te wachten. Langs de busbaan zijn drie R-nethaltes in gebruik genomen.

Verschillende aanbieders
Naast de bussen van Connexxion maken ook het Gemeentevervoerbedrijf Amsterdam en EBS gebruik van deze verbinding.

De busbaan is tot stand gekomen met subsidie van de Stadsregio Amsterdam. Daarnaast hebben ook de gemeenten Amsterdam en Diemen een financiële bijdrage geleverd.

Uit de krant