Afbeelding

Laatste burgerjaarverslag van burgemeester Koopmanschap

Algemeen

DIEMEN - In het burgerjaarverslag over 2014 kijkt burgemeester Koopmanschap terug op het afgelopen jaar.

Een jaar waarin veel is gebeurd met hoogtepunten, maar ook met een dieptepunt. Voor haar is dit de laatste keer. Half mei zal zij afscheid nemen en het burgemeesterschap overdragen aan de heer E. Boog. Het verslag verschijnt zoals de afgelopen jaren gebruikelijk als een video.

In het burgerjaarverslag 2014 komen diverse onderwerpen aan bod waaronder de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Ook spreekt zij over de nieuwe taken voor de gemeente op het gebied van zorg en ondersteuning, jeugd en werk en inkomen. Ondanks de grote verantwoordelijkheid voor de gemeente wordt dit ook gezien als een kans om de zorg, begeleiding en ondersteuning beter te regelen.

Verder is er een hoop ontwikkeling op het gebied van wonen. Het kantorengebied Bergwijkpark heeft vorig jaar een positieve impuls gekregen met de opening van Campus Diemen Zuid. Momenteel is ook een ander deel van Bergwijkpark in ontwikkeling; daar wordt de nieuwe woonwijk Holland Park gerealiseerd.

Aandacht verdient ook de opening van een Cruyff Court en een schoolplein 14 in Diemen. In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation zijn deze veldjes vorig jaar geopend met als doel kinderen uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten. Het gehele burgerjaarverslag is te zien via www.diemen.nl en via het YouTube-kanaal van de gemeente.

Uit de krant